Klinika za dječje bolesti, Zagreb - 23. srpnja 2018.

Za što ranije otkrivanje poteškoća i liječenje neurorizične djece PBZ Grupa je donirala Klinici za dječje bolesti Zagreb 305.910 kuna, što je omogućilo kupnju digitalnog EMNG uređaja s evociranim potencijalima te nadogradnju digitalnog EEG sustava za bolje liječenje malenih pacijenata iz grada Zagreba i drugih krajeva Hrvatske.

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", Split - 21. svibnja 2018.

U sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem PBZ grupa donirala je Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u Splitu donaciju u iznosu od 340.733 kuna kojom je omogućena kupnja kombi vozila s rampom te opremanje senzorne sobe, kako bi se unaprijedila kvaliteta života i socijalna skrb djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Klinički bolnički centar Osijek - 21. veljače 2018.

Predstavnici PBZ Grupe uručili su Kliničkom bolničkom centru Osijek donaciju u iznosu od 403.425,00 kuna, omogućivši kupnju centralnog monitoringa za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi za 8 monitora, 4 LCD monitora vitalnih funkcija, te uređaja za terapijsku hipotermiju novorođenčadi za Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek, u sklopu kojega radi Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu.

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik - 6. prosinca 2017.

PBZ Grupa je uručila Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik donaciju u iznosu od 400.000 kuna koja je omogućila kupnju i uređenje kuće za organizirano stanovanje djece - korisnika Centra uz sveobuhvatnu pomoć stručnih osoba. Ovom donacijom djeca bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi dobila su novi dom koji će im značajno će poboljšati kvalitetu života te uljepšati predstojeće blagdane kao i buduće trenutke njihovog života.

Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos", Knin - 13. studeni 2017.

Donacijom u iznosu od 441.962 kune, koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“, omogućena je kupnja inkubatora, stola za reanimaciju te monitora za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi za Odjel za dječje bolesti. Nadamo da će ova donacija omogućiti kvalitetnije liječenje djece s neurorizicima s područja grada Knina i šire okolice.

Opća bolnica Zadar - 6. lipnja 2017.

Predstavnici PBZ Grupe uručili su Općoj bolnici Zadar donaciju u iznosu od 301.112 kuna za nabavku suvremenog EEG uređaja. Donirani EEG uređaj koristit će Neuropedijatrijska ambulanta Odjela za pedijatriju zadarske bolnice, u kojoj se vrši dijagnostika neuroloških bolesti i stanja kao što su perinatalna oštećenja mozga, neurorazvojni poremećaji, epilepsije i epileptički sindromi dječje dobi i drugo.

Klinički bolnički centar Zagreb - 27. travnja 2017.

PBZ Grupa donirala je Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb 296.000 kuna za nabavku suvremenog UZV uređaja, pregradnih stijena te aparata za precizno doziranje lijekova u novorođenčadi s neurorizikom.

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, Zagreb - 3. veljače 2017.

U sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem PBZ Grupa donirala je Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava 271.807,44 kuna za kupnju kombi vozila s rampom za prijevoz djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima.

Klinika za dječje bolesti Zagreb - 30. svibnja 2016.

Predstavnici PBZ Grupe uručili su donaciju u iznosu od 19.371 kunu Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Donacijom je kupljena oprema za dvoranu za provođenje terapije senzorne integracije. Ovo je 27. donacija u sklopu humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, putem kojih Grupa pomaže projekte za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj.

Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov - 25. travnja 2016.

Danas su Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 250.000,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja raznog namještaja, informatičke, metodičke i druge opreme za brojne kreativne radionice te medicinskih i ortopedskih pomagala, kako bi se unaprijedila kvaliteta života korisnika Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Opća bolnica Požega - 14. ožujka 2016.

Predstavnici PBZ Grupe uručili su Općoj bolnici Požega donaciju od 402.025,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja suvremenog UZV color doppler uređaja za Odjel pedijatrije na pakračkoj lokaciji te fototerapijskih lampi za Službu za dječje bolesti na požeškoj lokaciji Bolnice. Donacija požeškoj bolnici je 25. donacija u sklopu humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, putem kojih Grupa pomaže projekte za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj.

Centru za odgoj i obrazovanje Lug - 16. veljače 2016.

Predstavnici PBZ grupe uručili su Centru za odgoj i obrazovanje Lug donaciju u iznosu od 249.957,18 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja razne opreme i sprava, poput informatičke, multimedijske, glazbene, sportske i druge za kreativne radionice i kabinete praktične nastave Centra te potreban namještaj, kako bi se obrazovanje, boravak i slobodno vrijeme korisnika Centra učinilo kvalitetnijim, ugodnijim i sadržajnijim.

Opća bolnica Varaždin - 14. siječnja 2016.

Općoj bolnici Varaždin uručena je donacija u iznosu od 298.999,75 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja EEG uređaja Odjelu za pedijatriju bolnice.

Centar za rehabilitaciju Ozalj - 29. rujna 2015.

Predstavnici PBZ grupe uručili donaciju Centru za rehabilitaciju Ozalj u iznosu od 240.420,22 kune koja će omogućiti kvalitetniju uslugu rane intervencije i patronaže za četrdesetero djece s teškoćama u razvoju na području Karlovačke županije. Ovom donacijom opremljen je kabinet za ranu intervenciju, kupljena oprema za pozicioniranje djece s teškoćama u razvoju, logopedski i psihologijski testovi te vozilo koje će Centar koristiti za uslugu psihosocijalne podrške u obitelji (patronažu) i pomoći pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja (integraciju).

Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner, Daruvar - 10. lipnja 2015.

PBZ grupa pomogla je i treću ustanovu socijalne skrbi uključenu u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Donacijom u iznosu 240.293,95 kuna uređeno je i opremljeno vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku.

Specijalna bolnica Goljak, Zagreb - 26. svibnja 2015.

Danas su Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 59.837,64 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja didaktičke opreme za Dnevnu bolnicu za visokoneurorizičnu djecu.

Opća bolnica dr. Tomislava Bardeka, Koprivnica - 5. svibnja 2015.

Sedamnaesta bolnica kojoj je PBZ grupa donirala sredstva u sklopu humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem je Opća bolnica dr. Tomislava Bardeka, u Koprivnici u iznosu od 267.982,50 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja digitalnog color-doppler UZV uređaja, linearne sonde te stola za neuropedijatrijski pregled koji će omogućiti Odjelu za pedijatriju bolnice kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac - 1. prosinca 2014.

Putem projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem PBZ grupa pomogla je i drugu ustanovu socijalne skrbi uključenu u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Donacijom je nabavljena oprema za razvoj motoričkih i perceptivnih sposobnosti kod djece s teškoćama u razvoju.

Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek - 7. svibnja 2014.

Predstavnici Privredne banke Zagreb i PBZ Carda uručili su donaciju Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u iznosu 215.000 kuna za kupnju tiflotehničkih pomagala za slijepe, informatičke opreme te namještaja za učionice i sobe štićenika ovoga centra. Ova donacija prva je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" koji je ovom prigodom predstavljen. Naime, PBZ Card i PBZ najavili su nove, snažnije aktivnosti humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" u sklopu kojega će se umjesto dosadašnjih 40 lipa, koliko je izdvajano za svaku transakciju napravljenu putem American Express kartice sa srcem, sada PBZ i PBZ Card zajedno izdvajati 1 kunu. Osim Ministarstva zdravlja putem ubuduće će se pomagati i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", pri čemu će se prikupljena sredstva donirati u omjeru 50:50.

Specijalna bolnica Goljak, Zagreb - 9. travnja 2014.

INA i PBZ Card donirali su sredstva Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak u Zagrebu zahvaljujući kojoj je nabavljen ultrazvučni uređaj za potrebe svakodnevnog rada s pacijentima. Tako je donaciju od 150.000,00 kuna osigurala INA, dok je donaciju od 37.487,00 osigurao PBZ Card. Ovim dvjema donacijama omogućena je kupnja UZV Aloka Alpha 6 uređaja neophodnog za aktivnosti u području rane dijagnoze oštećenja mozga, ranog prepoznavanja visoko neurorizične djece te rane pravovremene i uspješne habilitacije.

Opća bolnica Gospić - 27. ožujka 2014.

Predstavnici PBZ Carda i Privredne banke Zagreb uručili su Općoj bolnici Gospić donaciju u iznosu 408.311,50 kuna, koja je namijenjena Odjelu ginekologije i porodništva za kupnju prijenosnog inkubatora s respiratorom. Opća bolnica Gospić je petnaesta bolnica kojoj je PBZ Card donirao sredstva za kupnju potrebnog medicinskog uređaja te je to do sada najveća donacija tvrtke upućena nekoj od bolnica u sklopu pomaganja projektu "Praćenja djece s neurorizicima".

Opća bolnica Nova Gradiška - 24. listopada 2013.

Nova u nizu donacija u iznosu od 203.287,88 kuna uručena je Općoj bolnici Nova Gradiška. Doniranim iznosom bolnici su osigurani monitor vitalnih funkcija, transkutni bilirubinometar te porođajni krevet, što će omogućiti kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Klinička bolnica Merkur, Zagreb - 23. listopada 2012.

PBZ Card je nastavio obilježavati 40 godina American Expressa u Hrvatskoj realiziravši još jedan humanitarni projekt. Tako su danas predstavnici tvrtke uručili donaciju Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu u iznosu od 351.120,00 kuna. Donirana sredstva namijenjena su Odjelu za neonatologiju za kupnju digitalnog ultrazvučnog sustava s color dopplerom, koji će omogućiti Bolnici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Klaićeva bolnica, Zagreb - 7. ožujka 2012.

Dvanaesta donacija PBZ Carda za projekt Praćenje djece s neurorizicima, u iznosu od 256.701,00 kune, uručena je Zavodu za dječju neurologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb Kliničkog bolničkog centra "Sestre milosrdnice", Klaićeva 16. Donirana sredstva namijenjena su za kupnju EEG sustava sa stanicom za pregled, analizu i ispis, koji će omogućiti Klinici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Opća bolnica Virovitica - 13. siječnja 2011.

Općoj bolnici Virovitica donacijom 91.325,58 kuna, prikupljenom putem American Express kartice sa srcem, kupljena su razna medicinska pomagala kao što je set za reanimaciju, pulsni oksimetri, perfuzori i krevetići za novorođenčad.

Klinička bolnica Svet duh, Zagreb - 6. kolovoza 2010.

PBZ Card je realizirao i svoju 10. donaciju u sklopu pomaganja projektu Praćenja djece s neurorizicima. Ova donacija, u ukupnom iznosu od 36.162,00 kuna, upućena je Kliničkoj bolnici Sveti Duh za kupnju sonde za ultrazvučni dijagnostički uređaj. Donacija je realizirana 6. kolovoza ove godine.

Opća bolnica Dubrovnik - 16. lipnja 2010.

Općoj bolnici Dubrovnik doniran je iznos od 149.493,78 kuna za kupnju raznih medicinskih uređaja kao što su UZV sonda za veliku djecu, „Billy blanket“ lampa, „Neo puff“ aparat te monitor vitalnih funkcija za djecu. Spomenuti uređaji namijenjeni su Pedijatriji OB Dubrovnik.

Opća bolnica Karlovac - 22. travnja 2010.

Tijekom mjeseca travnja izvršena je još jedna u nizu donacija PBZ Carda u korist projekta Činim dobro svaki dan i American Express kartice sa srcem. Općoj bolnici Karlovac donirano je 6.803,00 kune za kupnju motoričko osjetilnih zidova i medicinskog stolića za hranjenje.

KBC Rijeka - 12. travnja 2010.

Kliničkom bolničkom centru Rijeka uplaćen je iznos od 53.480,40 kn za kupnju četiri visokokvalitetna sofisticirana pulsna-oximetra i četiri višekratne SpO2 sonde za primjenu u neonatologiji, a što će omogućiti kvalitetnije liječenje i praćenje djece s neurorizicima.

Opća bolnica Zabok - 23. ožujka 2010.

Krajem ožujka realizirana je još jedna donacija. Općoj bolnici Zabok doniran je iznos od 4.912,87 kuna za kupnju video opreme koja olakšava praćenje djece s neurorizicima.

KBC Split - 19. ožujka 2010.

PBZ Card je u sklopu pomaganja projektu Praćenja djece s neurorizicima 19. 3. ove godine uplatio i donaciju Kliničkom bolničkom centru Split, Klinici za dječje bolesti u iznosu od 12.195 kuna za kupnju potrebne kompjuterske opreme koja će im omogućiti kvalitetnije sudjelovanje u ovom projektu.

Županijska bolnica Čakovec - 5. ožujka 2010.

Najnovija donacija PBZ Carda vezana uz projekt “Praćenje djece s neurorizicima” izvršena je početkom ožujka ove godine uplatom sredstava Županijskoj bolnici Čakovec u iznos od 10.344,30 kuna za nabavku pulsnog oksimetra Masimo RAD8 koji će omogućiti kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Opća bolnica Ogulin - 26. veljače 2010.

PBZ Card je u sklopu svog humanitarnog djelovanja pod nazivom Činim dobro svaki dan i American Express kartice sa srcem kojim pomaže projekt “Praćenja djece s neurorizicima” krajem veljače ove godine donirao Općoj bolnici Ogulin iznos od 11.888 kuna za nabavku medicinskog kreveta “Vojta Bobath Koval”. Ova donacija omogućit će Bolnici kvalitetnije sudjelovanje u projektu Praćenja djece s neurorizicima.

Opća bolnica Vukovar - 18. prosinca 2009.

Druga donacija, uručena je Općoj bolnici Vukovar u obliku digitalnog UZV color doppler uređaja za pedijatriju, ukupne vrijednosti 197.907 kuna. Primarna namjena ovog uređaja bit će praćenje djece s neurorizicima, posebice novorođenački i dojenački UZV glavice. Zahvaljujući naprednim dijagnostičkim mogućnostima, novim, doniranim aparatom se poteškoće u razvoju mogu umanjiti ili u lakšim slučajevima potpuno eliminirati.

Specijalna bolnica Goljak, Zagreb - 20. svibnja 2009.

Prva donacija iz sredstava prikupljenih korištenjem American Express kartice sa srcem je uručena Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na Goljaku, u iznosu od 207.276,78 kuna. Doniranim sredstvima izvršena je nadogradnja uređaja za snimanje evociranih potencijala te uvođenje dijagnostičkih postupaka poput retinografije, koja može ukazati na različita oštećenja ili oboljenja na mrežnici oka. Godišnje se obavi oko 1000 pretraga kod neurorizične djece upućene u ovu bolnicu iz cijele Hrvatske.

Donacija sredstava

Donirajte odmah

Želite li omogućiti bolje sutra djeci koja rastu uz nas? Ne čekajte - donirajte odmah!

Svima koji žele sudjelovati u projektu "Činim dobro svaki dan", a nemaju
American Express karticu sa srcem, omogućeno je online doniranje. Stoga, koristite li bilo koju American Express, Mastercard, Visa ili Maestro karticu, bez obzira na banku izdavatelja, donirajte online te pomozite nam da i dalje gradimo bolji i zdraviji svijet! Hvala vam!

Opći uvjeti online donacija za projekt
"Praćenje djece s neurorizicima"


Opći uvjeti online donacija za projekt
"Za bolji život djece u domovima
socijalne skrbi"
  •  
  •  

Sva polja su obvezna!

PBZ Card je član PBZ Grupe.     Copyright PBZ Card, 2008.